Til nettbutikken >

Velge trådløst eller kablet?

HDL Buspro smarthus gir deg trådløst og kablet i samme anlegg!

HDL Buspro er designet så du slipper å velge om du vil ha et trådløst eller et kablet anlegg for smarthuset ditt. Du kan mikse og matche som du vil, slik at løsningen tilpasser seg hjemmet ditt – og ikke motsatt.

Med HDL Buspro kan kablede anlegg styres med trådløse brytere og trådløst anlegg kan styres med kablete brytere – alt helt sømløst!

Hva skal man starte med?

Kort sagt kan man si at i et nybygg kan det ofte være smart å legge opp et kablet anlegg, mens det i en eksisterende bolig kan installeres trådløst for å unngå bygningsmessige inngrep. Men for å gi et litt mer utdypende svar:

HDL TRÅDLØST

Trådløst benytter den vanlige tradisjonelle el-kablingen i boligen. De gamle bryterne kan byttes ut med HDL’s stilige brytere som dermed får strøm, og ikke trenger batteri som må byttes ut. Bak bryteren monteres en bakboks. Bakboksene velges ettersom du kun trenger strømforsyning eller en dimmer, rele eller temperaturstyring. Det kan også benyttes små piller som passer inn ved lampepunktet, bak bryteren eller i stikkontakten for dimming, relestyring, 0/1-10V, potensialfritt signal, gardinstyring m.m.

Anbefalte bruksområder:

 • Eksisterende boliger
 • Nye leiligheter og mindre eneboliger/rekkehus
 • Hytter

Egner seg også ypperlig for entreprenører, eiendomsutviklere og ferdighusfirmaer som ønsker å tilby sine kunder intelligens i boligene uten at dette koster vesentlig mer enn en vanlig installasjon.

HDL KABLET

Dette er vårt velkjente BUS-anlegg med signalkabel for stabil og alltid sikker kommunikasjon. Benyttes normalt i større eneboliger, næringsbygg og i rehabiliteringer. Har du for øvrig sett det populære bryterpanelet Enviro?


KOMBINERT ANLEGG

Du kan fritt kombinere trådløst og kablet løsning i samme anlegg. Dette kan være veldig praktisk for å løse problemstillinger som hvis det skulle være glemt en bryter et sted eller smarthusinsstallasjonen skal utvides til rom som ikke er kablet for det.

Eksempler: 

 1. Bolig med lys og vannbåren varme
  Det trekkes tradisjonell el-kabling til lampene for å gi de trådløse bryterne strøm. Bruk gjerne bigbox bak bryterne for å gi bedre plass til piller. Monter kablet varmestyrings-kontroller i sikringsskapet eller i nærheten av varmesystemet sammen med en HDL Gateway. Derved kan lys og varme enkelt styres med de samme HDL trådløse DLP-bryterne.
 2. Eksisterende bolig med nytt tilbygg
  Det kan være vanskelig å trekke BUS-anlegg i en eksisterende bolig, men det er ønsket i tilbygget. Legg opp til trådløs styring i den eksisterende delen og kablet i tilbygget.
 3. Utvidelse av HDL-anlegget i eksisterende bolig
  Anlegget er BUS-kablet, men du ønsker å legge til funksjoner i loftstua der kablene ikke når. Med en gateway koblet til både eksisterende og nytt anlegg,
  vil loftet kobles til resten av huset med det trådløse smarthusanlegget.
 4. Bruk av DMX, Dali eller styring av større laster
  Benytt trådløst til styring av den generelle belysningen og kablet anlegg til å styre særlig kraftige laster, DMX eller Dali.

Hvorfor velge et system som bare er trådløst eller kablet, når du kan få HDL Buspro som har begge deler!

Annet relatert: 

> Om HDL Buspro smarthus
> Hvorfor velge HDL Buspro Wireless
> Riktig smarthusløsning for ditt hjem
> Smarthus uten å skifte brytere

Kategorier