Næringsprosjekter

Museum med avansert lysstyring

Tyskland

Dette eventyrlige bygget er designet av arkitektene Coop Himmelb(l)au for BMW Group. BMW Welt senter i Munchen kostet US$200 millioner å bygge. Da senteret åpnet i oktober 17, 2007, kom det i løpet av de første 12 månedene hele 2,200,000 besøkende og økte til 2,930,000 i 2013. I et slikt prestisjefylt prosjekt ble det selvsagt satt ekstremt høye krav til kvalitet, så det er ikke uten grunn at HDL er veldig stolte over å ha blitt valgt som leverandør av styringen av all LED-belysningen inklusive lysshow-sekvensene. Arkitekt Prix sa på åpningsseremonien at “The building does not have the boredom of a hall, it is not only a temple, but also a market place and a communication center and meeting place for knowledge transfer”.

Designerkontor

India

Dette unike moderne kontoret i Delhi ble nominert til “World’s Best Office Design” av det viktigste Indiske arkitektmagasinet. Flotte og moderne kontorer trenger framtidsrettede løsninger, så HDL India ble kontaktet for å installere styringsløsninger. Med HDL Buspro kan brukerne styre hele anlegget fra smarte veggpaneler, mobiltelefoner og pads. HDL egner seg perfekt i kontorer inkludert møterom og for hele næringsbygg.
Klubbhus på golfbane

Hellas

Her er HDL Buspro teknologi benyttet i dette prestisjefylte prosjektet for et nytt klubbhuset på en golfbane i Hellas. I klubbhuset var det krav om strømsparing med et system som kunne styre lysene i bygget kun med bruk av bevegelsessensorer og 0-10V kontroll. Med HDL-løsningen skrur lyset seg automatisk på og av til forhåndsbestemte tidspunkter. Sensorene sørger for at lyset dimmes ned i kortere perioder ved ingen bevegelse og helt av hvis det har gått flere minutter mellom bevegelsene. Uansett om ditt prosjekt er en golf-klubb, en restaurant, et spa eller et hjem ta kontakt med oss for hjelp.
Møtesal for folkekongressen

Kina

Folkets Store Hall (Great Hall of the People) i Beijing – denne storslagne salen – er selve møtestedet til den kinesiske politiske eliten. Bygget ble designet av Zhang Bo og dekker 171.800 kvm. med plass til 10.000 representanter. Her styrer HDL mer enn 26.000 lys med dimming og «scener» både i salen og for scenebelysningen.

Dette er det største anlegget for styring av lys i hele Kina.

Bro med avansert lysstyring

Kina

Den flotte 3. Nanjing Yangtze River Brigde er en kabelbro med totallengde på 15.6 km, hvorav 4,7 km er over selve elven. Broen ble bygget på kun litt over to år og kostet $490m. Da broen sto ferdig i 2005 var dette verdens 3. lengste kabelbro og er fortsatt i 2015 en av topp 20. Når det er mørkt lyser de A-formede mastene på broen opp i de mest fantastiske farger. Det hele er styrt av et HDL LED lighting kontrollanlegg. Det er en stor installasjon som bruker mer enn 100 HDL DMX kontrollere i kombinasjon med et avansert softwareprogram som til enhver tid overvåker anlegget.

Nytt moderne teater

Polen

Gdańsk Shakespeare Theatre er et Shakespeare teater i Gdańsk, Polen, og er bygget over et tidligere teater fra det 17. århundre kjent som Fencing School. Det nye teateret ble bygget av Jerzy Limon, grunnleggeren av Gdańsk Shakespeare Festival og arkitekten er Renato Rizzi. Det nye teateret åpnet i september 2014 og kombinerer design elementer fra tidligere teater med moderne teknologi. Prosjektet har hele 232 lyssoner, og det var viktig at veggene skulle holdes fri for brytere for ikke å ødelegge de flotte panelene. Derfor styres alt lys oversiktlig og fleksibelt fra en enkel brukergrensesnitt i kontroll-rommet.
Næringsbygg med styringssystem

New Zealand

Dette næringsarealet i Wellington, New Zealand, består av fire kontorbygg i fem og seks etasjer som er linket sammen rundt en stor plass. Byggene ble opprinnelig bygget i 1988, men ble ombygget i 2012-2013 av The Wellington Company. I den anledning ble det da montert et HDL Bus Pro styringssystem med bl.a. 5 separate HDL subnet koblet over Ethernet, mange hundre brytere, releer, DALI kontrollere, taksensorer og i tillegg integrert med et sentralt SD-anlegg.
Kjøpesenter med smart styring

Estland

Port Artur shopping center i Estland har nylig vært gjennom en totalrestaurering der de originale byggesteinene er blendet inn med moderne design. I bygget er det også installert HDL styring for å automatisere bruk av lys basert på trafikken på senteret og tiden på døgnet for å oppnå best mulig energieffektivisering. Det trengs også mindre stab, fordi alle styringsrutiner for hele senteret nå kan styres fra et sentralt rom. Bevegelsessensorer kan slå på lys i områder utenom senterets åpningstider i tilfelle noen jobber overtid. Fordi HDL-anlegget er smart, styrer anlegget sømløst også andre systemer for varme, kjøling og ventilasjon.
Innovativt prosjekt med strenge miljøkrav

Belgia

Walexpo er et innovativt nytt prosjekt som er et kombinert messeområde og business-senter. Det ligger i et fantastisk parkanlegg på 60 hektar i Belgiske Ardennes. Messeområde på 25,000m² er bygget i henhold til strenge miljømessige krav. Med sitt moderne design styres belysningen og andre systemer som kan gi miljø- og energimessig gevinst av HDL. Resultatet er et fantastisk skue både ovenfra, utenfra og på innsiden.