Uendelig med muligheter

Du vil oppleve en rekke fordeler med å bo i et smarthus. Her finner du en oversikt som viser noen av mulighetene med smarthus fra ELDI

Muligheter med smarthus

Det er nesten ikke grenser for hva styres og kontrolleres i et smarthus, men har har vi tatt for oss noen av de vanligste funksjonene. 
Styr alt fra smarte brytere eller app!

Lysstyring

I et smarthus kan du styre alle slags lys i alle rom fra mobilen din, på smartbrytere og/eller automatisk med sensorer. Det er enkelt å lage scener (at flere ting skjer samtidig), som kan endre atmosfæren i et rom eller hele huset – med kun et tastetrykk.

La lyset skru seg av automatisk for å spare strøm når et rom ikke er i bruk, få et lunere lys i stua på høstkveldene og styr utelyset basert på soloppgang og solnedgang med astrour. Med lysstyring slipper du å gå boligen rundt for å slå av lys før du legger deg – alt er på én knapp!

Automatisk temperaturstyring gir behagelig inneklima!

Varme og kjøling

Du kan bestemme at temperaturen skal reduseres ned til et eller flere ønskede nivåer når du er bortreist, i rom som ikke er i bruk og om natten.

Ved å installere smart varmestyring i minst 3 soner i boligen din, kan du motta økonomisk støtte fra ENOVA > les artikkel

Automatisk styring av varme og kjøling sørger for at det alltid er optimal innekomfort og for at du sparer energi.

Få varsler, bli passet på og føl deg trygg!

Sikkerhet

Et smarthus gir deg trygghet på mange nivåer. Motta melding på telefonen når minstemann kommer hjem fra skolen. Se og snakk med den som ringer på døra. Skru av alt lys automatisk når sistemann forlater boligen og få simulert at noen er hjemme for å lure innbruddstyver. Blink med alt lys ved innbrudd og skru på alt lys ved brann.

Energismarte boliger reduserer strømforbruket!

Energisparing

Slukk lys og skru ned varmen via sensorer eller klokkeslett når rom ikke er i bruk. Få påvist strømforbruket, og sammenlign med historiske data hvor mye strøm man bruker på varme, lys, vaskemaskin, osv.

Uavhengige målinger viser at man kan oppnå 40% lavere energiforbruk med aktiv bruk av sensorer og automasjon – en fordel både for miljøet og din økonomi.

God ventilasjon gir bedre klima og velvære!

Ventilasjon

Behovsstyring av ventilasjon gir optimalt inneklima, som igjen gir økt komfort og er positivt for helsen. God lufting av soverommet om natten kan gi bedre søvn og dermed mer energi og økt livskvalitet.

Styr solskjermingen slik du vil!

Solskjerming

I et smarthus kan du styre gardiner, markiser, vindusmarkiser (screens), persienner, rullgardiner og lignende for solskjerming. De kan åpne og lukke automatisk avhengig av f.eks. sollys, vind eller tid på døgnet.

Dette kan også gjøres manuelt fra app eller smarte veggpaneler, og gir komfort og energisparing.

Et smarthus er behagelig og forenkler livet til alle som bor der!

Smarthet

Det virkelige smarte oppnås når flere ting skjer samtidig og gjerne automatisk til et ønsket klokkeslett. Med et trykk på appen eller veggpanelet kan en rekke kommandoer utføres paralellt. «Borte» skrur av lys, stikkontakter, åpner gardiner og demper varmen. «Natt» lukker gardiner, demper varme litt, skrur av mesteparten av lyset og aktiverer sensorer som automatisk skrur svakt lys på i bad og gang hvis noen må på toalettet om natta. «TV» demper lyset, lukker gardinene og skrur på TV. «Spis» setter lyset ved spisebordet passende dimmet og demper samtidig annet lys i rommet.

Boligen kan styre seg selv, uten at du rører en finger!

Automatikk

I et smarthus kan mange ting settes opp til å fungere helt automatisk. Det kan være til visse tidspunkt, styres av soloppgang og -nedgang (astrour), generelle lysforhold ute/inne, utetemperatur, vindstyrke, bevegelse inne eller ute. Det kan også settes opp varsler dersom ting ikke skjer, som hvis det ikke er bevegelse i en bolig på et gitt antall timer eller hvis dører og vinduer ikke er lukket når siste mann har gått ut. 

Automatikk forenkler, og bidrar til økt trygghet og velvære. 

Styr hele smarthuset fra app - enkelt og praktisk!

Appstyring

Du kan styre smarthuset ditt med app både fra mobil og nettbrett (krever wifi-sone eller SIM-kort) fra hvor du enn er. Alle funksjoner som er lagt inn i løsningen lar seg styre enklt og oversiktlig. Du kan også endre tid for når noe skal skje og du kan endre «scener», som betyr at flere ting kan skje samtidig når du trykker på kun én knapp. Et eksempel kan være at du vil endre at lyset slår seg av samtidig som gardinene går ned og temperaturen senkes. Dette endrer du enkelt fra appen.

Appen er tilknyttet en liten server, som du kan lære deg å sette opp selv hvis du ønsker det. Da kan du gjøres endringer, som å lage regler, legge inn bilder, etc. 

Ha full oversikt og kontroll fra hvor som helst!

Fjernstyring

Glemte du å slå av lyset eller vil du sjekke om varmen er slått av?

Ikke noe problem, alt kan styres og kontrolleres fra din mobil eller netttbrett – enten du er hjemme eller borte.

Du kan når som helst sjekke om alt er i orden  og du kan få automatisk beskjed om noe skulle være galt. Dermed kan du virkelig bare slappe av!

Interessert eller har noen spørsmål?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat