Til nettbutikken >

Velg riktig smarthusløsning

Med smarthus kan du få et hjem som er skreddersydd for familien din. Men en god skredder trenger gode spesifikasjoner, så la oss hjelpe deg å kartlegge hva som er viktigst for akkurat deg.

Et vanlig salgsargument for smarthus er alle mulighetene det åpner for. Med litt real planlegging i bunn kan du egentlig gjøre det aller, aller meste du kan forestille deg. Da er det ikke rart at mange gjerne kan bli litt overveldet. Det kan være lurt å ta et skritt tilbake, og vie litt tid til å tenke over hva som faktisk er viktigst for deg og din familie. Du kan inkludere alt sammen, eller du kan velge etter interesse. Med en god løsning i bunn er det uansett enkelt å supplere med andre funksjoner i ettertid.

Boligen må tilpasses de som bor der

Det viktigste med et godt hjem er at det er tilpasset beboerne og ikke motsatt. Mange går til anskaffelse av smarthus nettopp for å forenkle hverdagen. Kanskje er brukervennlighet og enkelhet viktigere enn at det hele blir veldig avansert og komplisert? Da kan du diskutere dette med leverandøren din, så du får en løsningen som er superenkel å bruke – med kun noen få alternativer å velge mellom på et enkelt panel på veggen og på appen på en mobil eller et nettbrett.

Miljø og energisparing

Hva med å lage en løsning som direkte sparer deg penger i form av reduserte strømregninger og som er med på å spare miljøet? Du kan lett få på plass løsninger som kontrollerer husets energiforbruk uten å måtte gjøre en hel masse manuelle innstillinger når forholdene endrer seg. I stedet tilpasser huset seg automatisk varmen utenfor, at noen er hjemme og andre relevante faktorer.

Komfort

Hva med en stor grad av automasjon slik at forskjellige funksjoner lar seg styre automatisk eller samlet? Du kan for eksempel etablere forskjellige “scener” for hvert familiemedlem eller hvert bruksområde av et rom. Disse kan involvere lys, varme, lydanlegg, gardiner, eller andre ting. Eller at presis ved midnatt slår alt lys seg av og temperaturen reduseres med 4 grader. Bytt mellom “kontor” og “lørdagskos” ved å ganske enkelt trykke på scenen du ønsker, gjerne gjennom en app så du ikke engang trenger å reise deg fra sofaen.

Stil og design

Et hjem er selvsagt ikke bare en sum av funksjonene sine, men også et uttrykk for stilen og smaken til familien som bor der. Da er det viktig at din nye smarthusløsning harmonerer med stilen du ønsker. Dette er noe vi er veldig klar over, og det er viktig for oss at huset ditt skal se både smart og elegant ut.

Mye av et smarthus kan sies å foregå bak kulissene, men elementer som styring og lys kan ha stor påvirkning på utseendet til hjemmet ditt. Da er det viktig at de passer inn med resten. Vi har et stort utvalg moderne touchscreen-paneler og mer klassiske fysiske brytere, avhengig av hvordan du ønsker å styre smarthuset ditt. Ikonene på bryterne/panelene kan tilpasses etter dine ønsker, enten de er digitale eller inngraverte.

Trådløst eller kablet?

Til slutt er det viktig at du på et tidlig tidspunkt tar stilling til om du ønsker et trådløst eller kablet anlegg – eller kanskje en kombinasjon. Kabler er mest driftsikkert, mens trådløst er enklere å installere. Skal du bygge ny bolig eller et påbygg burde du velge kablet. Skal du installere i eksisterende bolig er det enklere å gå for en trådløs variant. Med HDLs Buspro-teknologi har du uansett fritt valg!

Fortell hva du er mest interessert i, og få en løsning som er skreddersydd for deg.

Annet relevant: 

> Hva er et smarthus?
> Velge kablet eller trådøst?
> Et el
egante styringspanel
>
 HDL smarthus for alle
>
 HDL smarthus muligheter

Kategorier
Lagre handlekurv