Til nettbutikken >

Hvorfor Buspro trådløst smarthus?

Det finnes idag flere trådløse smarthusløsninger i markedet, så hvorfor velge nettopp HDL Buspro trådløst?

Her er noen av de viktigste grunnene for de som ønsker et stabilt og fleksibelt trådløst smarthusanlegg – uansett om det er lite eller stort.

Større muligheter

Det er begrensninger med de fleste trådløse løsningene i markedet. Dette fordi de normalt benytter vanlige brytere som gjøres «semi-smarte» ved å koble til en overgang på baksiden av bryteren.

Bryteren kan da «snakke» med en server, som gir den beskjed om å styre lys i forskjellige rom. Men hva bryteren faktisk kan gjøre begrenser seg til antall knapper på bryteren.

Andre brytere limes på veggen og går på batteri, men har de samme begrensningene som nevnt over i tillegg til at det fra tid til annen må byttes batteri.

De fleste av de andre enhetene et slikt anlegg skal styre er også på batteri. Slike produkter er derfor vanskelige å skjule og vil kreve batteriskifte. Anlegget vil også kun fungere så lenge serveren fungerer. Går serveren ned vil du ikke få styrt noen ting.

Det er også viktig å vite at en bolig jo ikke kan være helt trådløs. Det er kun signalene som styrer anlegget som sendes trådløst. Alle lamper, gardiner, kaffemaskinen og andre ting som skal styres må fortsatt ha tilførsel av strøm.

Vi har sett disse svakhetene og har derfor tenkt annerledes. Se punktvis nedover:

Systemløsning

Istedenfor å basere alt på at en server skal virke og at batteriene ikke er utladet, er vår løsning basert på å bruke strøm. I en eksisterende bolig er det allerede et tradisjonelt strømanlegg som er lagt av en elektriker. Vi kan benytte dette strømnettet, og bytter simpelthen ut de gamle bryterne med elegante smarthusbrytere.

At de får strøm gir tre fordeler: a) du slipper å bytte batteri, b) enda viktigere er det at du får all tenkelig funksjonalitet ut av bryterne uten begrensninger og c) hvis serveren er nede  så ligger fortsatt all smartheten direkte i bryterne og andre enheter i løsningen din, slik at anlegget alltid vil være oppe å gå.

Vi benytter også server for å gi deg app-styring og andre smarte muligheter utover hva en bryter kan gjøre. Men går serveren ned, er det kun appen som ikke vil fungere og ikke vital funksjonalitet for hele boligen.

I en ny bolig legger elektrikeren uansett opp et tradisjonelt anlegg, slik han alltid har gjort, og det må trekkes kabler til alt som trenger strøm fra lamper til vaskemaskin , så at han legger opp til bryterpunkter er ingen ekstrakostnad å snakke om.

Elektrikeren vil monterer våre smartbrytere direkte i bryterpunktene og vips så får du et anlegg som er stabilt med strøm, og som kommuniserer trådløst. Les mer om våre smarte trådløse bytere.

Fleksibilitet

Fleksibilitet er et viktig element for oss i HDL. Vi er idag alene om å kunne tilby deg både trådløse og kablete produkter, som fungerer hver for seg eller som en kombinasjon i samme løsning. Det gir ekstra sikkerhet i å få løst alle mulige og umulige utfordringer man kan møte på i et prosjekt. Samtidig gir dette markedets bredeste sortiment av smarthus produkter

Et vanlig problem er at det kan oppleves ustabil kommunikasjon på grunn av armert betong eller andre forhold som forsinker/ blokkerer de trådløse signalene.

Dette kan i et HDL anlegg løses enkelt og greit ved å trekke kabel der dette er et problem.  Med en gateway som bindeledd mellom de trådløse og kablede enhetene, vil du fortsatt styre hele løsningen fra de trådløse bryterne – og selvsagt fra appen på mobilen din.

Effektivitet

Et smarthus skal ikke bare virke smart, men være smart! Ikke minst skal det kunne bidra til å spare energi og dermed miljøet. Ved bruk av trådløse sensorer og smart styring vil du kunne gjør dette i tillegg til å oppnå økt komfort og sikkerhet.

Vi har alt utstyret du trenger. Dette inkluderer alt det som er synlig i boligen din, som stilig app, elegante trådløse brytere, små sensorer som fungerer både på batteri eller strøm.

Det man ikke tenker på, men som er vel så viktig for å få styrt lys og varme, motta beskjeder, se hvem som ringer på døren, etc. er det vi kaller infrastrukturprodukter. Dette er små dimmere, reléer, termostater og andre produkter som man ikke ser, men som er montert i vegg, tak, bak brytere eller i sikringsskapet. Disse mottar beskjeder fra appen eller bryterne dine, og sørger for å utføre ordren.
HDL har alt det du trenger for å gjøre hjemmet ditt virkelig smart!

Pålitelighet

Ustabil kommunikasjon er et kjent problem med alle trådløse systemer. HDL trådløse komponenter benytter derfor Mesh teknologi,  les mer om Mesh nettverk  

Enkelt forklart så betyr det at alle HDLs trådløse komponenter har innebygde sendere,  som bidrar til raskt og effektivt å sende signalene frem til riktig mottaker.

En annen viktig ting som bidrar til pålitelighet er at et HDL-anlegg kun består av  produkter som er gjennomtestet og robuste. Ingen produkter er tilfeldig kjøpt inn fra en 3. parts leverandør, slik som er tilfelle med de rimeligste løsningene i markedet.
Alt kommer fra samme produsent, der alle produkter er samkjørte og tilpasset hverandre for å fungere perfekt sammen. Samtidig har man kun én leverandør å forholde seg til og som tar ansvar.

Forsatt i tvil…

I dag fortjener alle et smarthus med alle de fordeler og besparelser dette bringer med seg. Det må derfor ikke være for dyrt. Derfor har HDL i mange år ledet an for å presse prisene ned til et nivå som er fornuftig for folk flest. Faktisk kan man ved en sammenligning se at en HDL smarthusløsning ikke er særlig dyrere enn en helt tradisjonell løsning. Når man trekker ut de vanlige bryterne, termostatene, dimmere, etc. som elektrikeren ellers ville brukt, vil det ikke være så stor forskjell.

HDL kombinerer solide og gjennomtenkte løsninger av høy kvalitet med rimelige priser.

Vil du vite mer, ta kontakt – så hjelper vi deg i gang med ditt prosjekt! 

Kategorier