Til nettbutikken >

Viktige designvalg for ditt smarthus

Du nærmer deg kanskje et punkt der du er klar for å velge produktene til smarthuset ditt. Da er det lurt å tanke litt på hvordan du vil at ting skal se ut.

Hvordan gå fram for å ta designavgjørelser? I HDL har vi alltid hatt stor fokus på det estetiske, og har her samlet noen tips til deg.

De fleste designvalgene du tar i hjemmet ditt har ikke så mye å gjøre med smarthusteknologi, men til gjengjeld har de som har det veldig stor påvirkning på helheten. Vi skal se på de to viktigste, nemlig brytere og lys.

Brytere

Vi snakker mye om brytere hos HDL. Det er rett og slett fordi vi mener detaljene er nøkkelen til godt design og noe som synes godt i et rom er brytere. Et smarthus er ment å gi økt komfort, så enkelt, smidig og elegant som mulig og det er ikke lenger noen grunn til å ha en hel jetflycockpit på veggen.

Våre brytere har mange funksjoner i ett, og de finnes i en rekke varianter. Det er dermed lett å finne de som passer akkurat din personlige smak.

Type bryterpanel og antall knapper velges ut fra hva du skal benytte bryterne til. Alle bryterne har innebygde temperaturføler, så du trenger ikke egne termostater for å styre varmen i hvert rom. Dette gjør det enkelt å sette opp smart varmestyring, som du kan styre fra brytere eller via app.

Våre smakfulle brytere og paneler er i seg selv et designelement. Du kan velge mellom mange farger, flere materialer og på noen typer brytere kan du få gravert tekst eller symboler.  På touchscreen-panelene våre kan du alltid selv bestemme bakgrunnen, symboler og tekst.

I tillegg til brytere er det så klart smart å ha en app på mobilen, som du kan bruke både hjemme og når du er borte. Men den går vi ikke inn på her, ettersom den ikke har så mye med designvalg å gjøre.

Belysning

Det andre vi vil ta for oss er lys. Alt vi ser er jo tross alt basert på lys, så da er det ikke rart at belysningen og hvordan det styres har en stor innvirkning på designet i hjemmet ditt.

Belysning kan monteres etter beste evne eller det kan lages en mer inngående plan for hvor lys bør plasseres. Med smart lysstyring får du i tillegg full kontroll og kan velge å f.eks. endre belysning i boligen ved forskjellige anledninger.

Det er også lov å tenke utradisjonelt. Her er noen tips:

De fleste i moderne hjem har i dag belysning som kan dimmes. Men med moderne LED-teknologi kan du også velge lyskilder som lar deg endre varmen på lyset. Dette er såkalt variabel hvithet, som betyr at du styrer hvor varmt eller kaldt lyset skal fremstå.

Kaldt lys er perfekt ved f.eks. rengjøring eller når du trenger å se detaljer. Naturlig hvitt lys (blanding mellom hvitt og varmt) benyttes ofte ved lese- og skrivearbeid for eksempel på et kontor, på kjøkkenet eller for godt leselys i stua. Varmhvitt lys bidrar til en lun stemning, og gjør det koselig og trivelig rundt deg.

Vil du ta det enda et skritt videre kan du velge RGBW-lamper eller -striper, som lar deg velge både grad av hvithet og farger fra hele fargespekteret.

LED- striper er veldig anvendelige og kan festes mange steder, som i hjørner, rundt baderomsspeilet, i trappetrinn og under kjøkken-øya. Eller hva med å bruke dem i tak, vegger eller nedlagt i profiler i gulvet.  De fungerer utrolig fint for å fremheve detaljer og “male” dem med lys.

Det gir store muligheter for spennende design, når du kan bruke belysing som et aktivt element og ikke bare for å gi lys. Du kan dermed enkelt gi et rom en helt spesiell atmosfære eller oppnå utrolig flotte effekter, bare med hjelp av lyset.

Med smart lysstyring er det i tillegg lett å få akkurat den eller de fargene du vil og du kan få fargene til å skrifte i et fargespill. Det kan varieres f.eks. etter tid på dagen, spesielle anledninger eller årstidene.

Du kan også lage ferdige scener som velges på app eller brytere, både for det enkelte rommet eller for hele boligen under ett. En scene kan startes automatisk eller direkte på panelene og appen, f.eks. for natt, dag, ferie, kos, fest, middag, osv.

Valg av lyskilder

Når vi snakker om lys kommer vi ikke utenom valg av belysnings kilder. Skal du benytte LED-striper, diskrete tynne panel-lamper eller vil du sparkle inn lamper som går i ett med omgivelsene? Kanskje du vil ha enkle eller doble downlights, en pen pendellampe over spisebordet eller vurdere vegglamper?

Det er et vell av lyskilder å velge mellom, så spør oss gjerne om råd – ikke minst for å sikre at lampene du velger fungerer perfekt med din HDL smarthusløsning.

Annet relevant: 
> HDL Buspro brytere
> HDL Buspro trådløse brytere
> HDL Smarthus for alle
> HDL Smarthus muligheter

Kategorier
Lagre handlekurv