Til nettbutikken >

Slik styrer du smarthuset ditt

For at et smarthus skal være virkelig komfortabelt, må det også være enkelt å styre. Du har i hovedsak tre forskjellige måter å styre det på, og vi tar for oss alle her.

1. Automatisering

Du er neppe interessert i et smarthus hvor alt må styres manuelt. Det har vi et ord for allerede: «hus».

Et smarthus som går mest mulig av seg selv er et velfungerende smarthus. Sensorer som måler utetemperaturen og tilpasser varmesystemet etter den, komfyren som skrur seg av automatisk etter en halvtime, lys som blir varmere og mindre intense om kvelden, eller det klassiske smarthuseksempelet: kaffetrakteren som begynner å brygge en velduftende kopp ti minutter før vekkerklokka ringer, for å gjøre oppvåkningen litt mer behagelig. 

Dette er ting du enkelt setter opp når du installerer smarthuset, og du kan endre på så mye du vil i ettertid. Hvordan? Det skal vi svare på om ett linjeskift.

2. App

Appen er et brukervennlig grensesnitt du kan bruke for å overstyre de automatiske innstillingene til smarthuset ditt. Her kan du gjøre alt fra å skifte farge på lyset i gangen, til å koble sammen en rekke funksjoner til komplette scener du kan bytte mellom.

Ønsker du å skru av lyset fra mobilen uten å reise deg fra senga, er selvsagt den slags enkle funksjoner også en viktig del av appen.

Det er i tillegg mange sikkerhetsfunksjoner du kan benytte deg av: Har du et kamera ved inngangsporten kan du sjekke på mobilen hvem som står utenfor, og til og med videochatte med dem. Lurer du på om du skrudde av komfyren, kan det også enkelt finnes ut av.

Glemt er tiden der du måtte bruke brytere på veggen, som om du skulle levd i 1950. Eller?

3. Brytere på veggen, som om du skulle levd i 1950

Noen ganger er det greit å holde det enkelt. Skal du på do om natten vil du ikke være avhengig av å ta med mobilen (selv om du kanskje trenger lesestoff). Ønsker svigermor å endre belysningen på gjesterommet har hun neppe lyst til å laste ned en app. Kanskje er mobilen til reparasjon, tom for strøm, eller har sporløst forsvunnet selv om du kan sverge på at du hadde den for fem minutter siden.

Til tross for den spøkefulle overskriften trenger ikke bryterne føles som en levning fra fortiden. Du kan velge mellom utrolig flotte og elegante multifunksjonsbrytere – ofte én per sone, som kan ha både berøringsskjerm eller vanlige knapper, ut fra hva du foretrekker.

Les mer om HDL Buspro Enviro multifunksjonsbryter

Finn paneler du liker, og som passer med ditt behov.  Ofte kan du selv velge farger og materiale på front, slik at de passer perfekt med resten av interiøret. Du kan også selv velge hvilke symboler eller tekster som vises på skjermen, slik at den blir enkel å bruke for alle. Gjort riktig, vil bryterne være diskré høyteknologiske innslag som står perfekt i stil med resten av hjemmet ditt.

For full oversikt for HDL Buspro kablete og trådløse komponenter

 Annet relatert: 

> HDL Buspro brytere
> HDL Buspro trådløse brytere
> HDL Smarthus for alle
> HDL Smarthus muligheter

Kategorier
Lagre handlekurv