Til nettbutikken >

iRidium i3 Lite med Astrour

iRidium i3 Lite støtter nå Astrour

Et astrour en en solklokke som lar deg utføre scenarier og funksjoner i smarthuset ditt basert på når solen står opp og når den går ned, i stedet for bare et gitt klokkeslett.

Hvorfor bruke Astrour?

Ved å bruke den nye astrour funksjonen i i3 Lite kan man for eksempel skru av og på utelys avhengig av soloppgang og solnedgang i stedet for et fast tidspunkt. Dette er spesielt nyttig for oss som bor i Norge med store forskjeller på soloppgang og solnedgang på de forskjellige årstidene.

Hvordan ta i bruk Astrour?

For å kunne ta i bruk et Astrour i i3 Lite må den vite hvor du bor i verden. Det vil si at du må fortelle dem hvor du befinner deg i forhold til lengde- og breddegrader.

Dette gjøres ved å legge inn dine koordinater ved å åpne Config i i3 Lite og stille inn Location på bunnen av skjermen.

De eksakte koordinatene for din bolig kan du finne ved hjelp av for eksempel Google Maps. I Norge bruker vi «North» i Latitude og «East» i Longitude siden vi befinner oss nord for ekvator og øst for nullmeridianen.

Etter å ha stilt inn koordinatene kan du opprette rutiner basert på soloppgang og solnedgang.

Når bruke astrour?

Som nevnt er det nyttig å kunne styre belysning basert på soloppgang og solnedgang, i stedet for gitte klokkeslett. Det gjør det mulig å utnyttet dagslyset maksimalt hele året, både utendørs og innendørs.

Det kan også brukes for å tilpasse oppvarming og nedkjøling, i tilfeller det påvirker av solens posisjon. Det vanligste her er nok å bruke klokkeslett, ettersom man gjerne står opp klokken 8 enten det er sommer eller vinter, men noen vil for eksempel kunne ønske at det er litt varmere på rommet når man står opp om vinteren enn om sommeren.

Et annet vanlig bruksområde er styring av solskjerming, som gardiner, markiser, persienner og lameller. Ønsker du å beskytte tepper eller interiør mot falming, kan for eksempel gardinene trekkes automatisk for når solen står på sitt sterkeste.

Et viktig bruksområde, som ikke alle tenker på, er for innstilling av borte- og feriemodus. Ved å bruke astrour kan du gi et mye bedre inntrykk av at ting skjer litt mer tilfeldig. Vanlige tidsur lar deg bare oppgi ett fast tidspunkt for når ting skal skje hver dag, noe som fort kan bli veldig forutsigbart og lett å gjennomskue. Astrouret vil derimot gi forskjellige tidspunkt hver dag, ettersom det i tillegg tar hensyn når det er soloppgang og solnedgang.

Server for å benytte Astrour?

Astrour funksjonen er tilgjengelig både med og uten iRidium server, men på samme måte som all annen automatikk i i3 Lite, må man ha server dersom automatikken skal utføres 24/7 uten at appen er åpen. Hvis man ikke har server krever i3 Lite at appen er åpen på telefonen din, dersom den skal utføre rutiner.

Annet relatert:

> Slik styrer du ditt smarthus
> iRridium for appstyring av ditt smarthus
> Hva er et smarthus

Kategorier
Lagre handlekurv