Eksepsjonelle bygg

Museum med avansert lysstyring

Tyskland

Dette eventyrlige bygget er designet av arkitektene Coop Himmelb(l)au for BMW Group. BMW Welt senter i Munchen kostet US$200 millioner å bygge. Da senteret åpnet i oktober 17, 2007, kom det i løpet av de første 12 månedene hele 2,200,000 besøkende og økte til 2,930,000 i 2013. I et slikt prestisjefylt prosjekt ble det selvsagt satt ekstremt høye krav til kvalitet, så det er ikke uten grunn vi i HDL er veldig stolte over å ha blitt valgt som leverandør av styringen av all LED-belysningen inklusive lysshow-sekvensene. Arkitekt Prix sa på åpningsseremonien at “The building does not have the boredom of a hall, it is not only a temple, but also a market place and a communication center and meeting place for knowledge transfer”.
Designerkontor

India

Dette unike moderne kontoret i Delhi ble nominert til “World’s Best Office Design” av det viktigste Indiske arkitektmagasinet. Flotte og moderne kontorer trenger framtidsrettede løsninger, så HDL India ble kontaktet for å installere styringsløsninger. Med HDL Buspro kan brukerne styre hele anlegget fra smarte veggpaneler, mobiltelefoner og pads. HDL egner seg perfekt i kontorer inkludert møterom og for hele næringsbygg.
Klubbhus på golfbane

Hellas

Her er HDL Buspro teknologi benyttet i dette prestisjefylte prosjektet for et nytt klubbhuset på en golfbane i Hellas. I klubbhuset var det krav om strømsparing med et system som kunne styre lysene i bygget kun med bruk av bevegelsessensorer og 0-10V kontroll. Med HDL-løsningen skrur lyset seg automatisk på og av til forhåndsbestemte tidspunkter. Sensorene sørger for at lyset dimmes ned i kortere perioder ved ingen bevegelse og helt av hvis det har gått flere minutter mellom bevegelsene. Uansett om ditt prosjekt er en golf-klubb, en restaurant, et spa eller et hjem ta kontakt med oss for hjelp.
Møtesal for folkekongressen

Kina

Folkets Store Hall (Great Hall of the People) i Beijing – denne storslagne salen – er selve møtestedet til den kinesiske politiske eliten. Bygget ble designet av Zhang Bo og dekker 171.800 kvm. med plass til 10.000 representanter. Her styrer HDL mer enn 26.000 lys med dimming og «scener» både i salen og for scenebelysningen.

Dette er det største anlegget for styring av lys i hele Kina.

Gammelt slott med moderne løsninger

Luxembourg

Chateau Du Faing er et lite slott i landsbyen Jamoigne i Luxembourg. Slottets historie går helt tilbake til det 12. århundre. Det har nå gjennomgått en full restaurering og fremstår i dag som et moderne slott, men med mye av det originale i behold. Dette vakre bygget styres av HDL Buspro. På bakgrunn av slottets historie og bygningsdetaljer var det viktig å gå frem med stor varsomhet og det ble lagt vekt på å i så stor grad som mulig skjule anlegget. Det eneste som synes i dag av installasjonen er HDL’s flotte smartbrytere i glass som erstatter de gamle bryterne. Farger på bryternes ble valgt slik at de perfekt matcher fargene i de enkelte rommene.